آیا می توانیم با تکیه بر دانستههایمان در مورد موریانه ها، ساختمان های پرینت سه بعدی کم مصرف تر بسازیم؟ احتمالاً بله، اگر حرف محققین دانشگاه لوند در سوئد و دانشگاه ناتینگهام ترنت در انگلستان را باور کنیم. هنگام مطالعه تپههای موریانه Macrotermes michaelseni (گونهای بومی نامیبیا)، آنها متوجه شدند که میتوانند خانههایی با آب و هوای داخلی راحت و بدون مصرف انرژی بیش از حد بسازند. موریانهها با ساخت شبکهای پیچیده از تونلهای مشبک به عرض 3 تا 5 میلیمتر، باد اطراف تپه را به محیط داخلی هدایت و تهویهی هوا را ممکن میکنند.
محققان همچنین دریافتند که این باد، رطوبت اضافی و گازهای بازدم را نیز به بیرون منتقل میکند. دکتر دیوید آندرین، مدرس ارشد گروه تحقیقاتی ماده بیو دیجیتال دانشگاه لوند و اولین نویسنده این مطالعه، توضیح داد: «در اینجا نشان میدهیم که «مجموعه خروج (egress complex)»، شبکه پیچیدهای از تونلهای به هم پیوسته که در تپههای موریانه یافت میشود، برای ترویج جریان هوا، گرما و رطوبت به روشهای جدید در معماری بشر قابل استفاده است.» به لطف تحقیقات خود، رهبران پروژه اکنون می توانند تصور کنند که چگونه می توان این سازه ها را بازتولید کرد.
استفاده از موریانه ها برای ساختن ساختمان های پرینت سه بعدی بهتر
اگرچه ممکن است به نظر برسد که این ایده از یک برنامه تلویزیونی علمی تخیلی آمده است، اما قطعا امکان پذیر است و کلید آن، فناوری های نوظهور هستند. به ویژه، فناوری های پرینت سه بعدی مبتنی بر پودر که می توانند این اشکال پیچیده را ایجاد کنند. به گفته محققان، این مکانیسم تهویه طبیعی می تواند صنعت ساخت و ساز را متحول کند. می تواند خانه های راحت تر و کم مصرف تر ایجاد کند. همین موضوع، به نوبه خود باعث کاهش انتشار CO2 می شود که به ویژه در اثر استفاده بیش از حد از تهویه در ماه های تابستان اتفاق می افتد. با ادغام فناوری پرینت سه بعدی و سیستم های هوشمند، این سازه ها همچنین می توانند به منظور کاهش اثرات زیست محیطی ساختمان ها بیشتر بهینه شوند.
دکتر Rupert Soar، دانشیار دانشکده معماری، طراحی و محیط ساخته شده در دانشگاه ناتینگهام ترنت، گفت: «پرینت سه بعدی در مقیاس ساخت و ساز تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که بتوانیم سازه هایی به همان پیچیدگی در طبیعت طراحی کنیم. مجموعه خروج نمونهای از یک ساختار پیچیده است که میتواند چندین مشکل را به طور همزمان حل کند: حفظ آسایش در خانهها، در عین حال تنظیم جریان گازهای تنفسی و رطوبت از طریق پوشش ساختمان. Soar نتیجه گیری می کند: "ما در آستانه گذار به سمت ساخت و سازهای طبیعی هستیم: برای اولین بار، ممکن است بتوان یک ساختمان زنده و واقعی طراحی کرد."
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این مطلب مراجعه کنید.
منبع: 3Dnatives.com
دیدگاه خود را بنویسید