استفاده از تکنولوژی تولید افزودنی در صنعت خودرو به طرز قابل توجهی در حال افزایش است. هنگامی که صحبت از اتومبیل میشود، معمولاً توجه زیادی به موتور، اسب بخار و طراحی بیرونی آنها داریم، اما اغلب یک جزء اساسی را نادیده می گیریم: صندلی ها. این عناصر ضروری به عنوان رابط بین راننده و وسیله نقلیه عمل می کنند و پشتیبانی ارگونومیک، ایمنی و راحتی را ارائه می دهند. با توجه به اینکه یک آمریکایی به طور متوسط 37 مایل در روز رانندگی می کند، صندلی های راحت در کیفیت سفر نقش مهمی ایفا میکنند. در سالهای اخیر، توجه ها به سمت نوآوری در طراحی و ساخت صندلی خودرو جلب شده است و چاپ سه بعدی، به ویژه چاپ سه بعدی با فرمت بزرگ، پتانسیل بسیار بالایی در این بخش از خود نشان داده اند.
یکی از جلوههای این پتانسیل در یک پروژه جدید برای یک صندلی ماشین پرینت سه بعدی به نام Concept Breathe است. این ایده از همکاری سه جانبه بین دانشجویان دانشگاه هنر براونشوایگ، خودروساز آلمانی آئودی و BigRep، یک شرکت متخصص در چاپ سه بعدی فرمت بزرگ شکل گرفت. هدف از این پروژه، بازبینی صندلیهای ماشین است با الهام از این ایده که ماشینهای آینده می توانند چیزی بیش از یک ماشین باشند. از این رو قصد دارند صندلی ماشین را به عنصری تبدیل کنند که به اعمال ما واکنش نشان می دهد و به آن پاسخ می دهد، ارگانی که در هماهنگی با راننده عمل میکند، همانطور که توسط اعضای پروژه توضیح داده شد. لازم به ذکر است که آئودی قبلاً این ایده را با Klara در سال 2017 مورد بررسی قرار داده بود که به دنبال ایجاد خودرویی با قابلیت عکس العمل بود که به نظر می رسید نفس می کشد. با این حال، بر خلاف مفهوم قبلی، استفاده از پرینت سه بعدی به عنوان یک ابزار تولید، اکنون ایجاد فرم هایی را که تاکنون غیرقابل تصور بوده است، ممکن می سازد.
ایده پشت "Concept Breathe"
تیم سازنده Concept Breathe، متشکل از ده دانشجو از دانشگاه هنر براونشوایگ، از اصول طراحی الگوریتمی و پارامتریک نوآورانه استفاده کرد. علاوه بر این، آنها به فناوری چاپ سه بعدی با فرمت بزرگ BigRep روی آوردند تا نمونه اولیه صندلی را بسازند. این ساختار با استفاده از چاپگر سه بعدی BigRep ONE ساخته شده است که حجم تولید آن تا یک متر مکعب است. این فناوری امکان بازتولید شکل پیچیده ارگانیک صندلی و ایجاد یک نمونه اولیه در مقیاس 1:1 را فراهم کرد.
این صندلی از یک ساختار پرینت سه بعدی و 38 جزء فعال سفارشی تشکیل شده است که جلوه تنفس لمسی و بصری ایجاد می کند. تیم طراحی بیان می کند که اجزای فعال به رنگ قرمز، "برای افزایش توانایی صندلی برای پاسخ به شرایط رانندگی در حال تغییر طراحی شده اند." فناوری پرینت سه بعدی با فرمت بزرگ برای دستیابی به این طراحی نوآورانه ضروری بود که امکان ایجاد ساختارهای بزرگ در یک قطعه را فراهم می کرد و زمان و هزینه مونتاژ را کاهش می داد. پروژه Concept Breathe نمونهای از این است که چگونه پرینت سه بعدی صنعت خودرو را با ایجاد طرحهای غیرقابل تصور و بهینهسازی ساخت اجزای پیچیده متحول میکند. بنابراین، فناوری چاپ سه بعدی در حال تبدیل شدن به یک ابزار اساسی برای نوآوری در طراحی و ساخت خودرو، از نمونه سازی سریع تا قطعات مصرفی نهایی است. می توانید اطلاعات بیشتر در مورد پروژه Concept Breathe را در وب سایت BigRep بیابید.
منبع: 3dnatives
دیدگاه خود را بنویسید