در عملیات جستجو و نجات، زمان بندی و انعطاف پذیری اغلب کلید رسیدن به نتیجهی موفقیت آمیز است. نه تنها ضروری است که تلاشهای نجات در سریعترین زمان ممکن انجام شود تا حفظ حداکثر تعداد بازماندگان در یک بحران تضمین شود، بلکه باید راهحل برای هر فاجعهی خاص نیز تخصصی باشد. با اینکه دستیابی به این امر می تواند دشوار باشد.پ، خوشبختانه، اکنون ممکن است راه حلی برای آن وجود داشته باشد. Markus Nemitz، محقق موسسه پلیتکنیک ورسستر (WPI) جایزه 599,815 دلاری را از بنیاد ملی علوم دریافت کرده است تا رباتهای کوچک و انعطافپذیر چاپ سهبعدی را بسازد که قادر به عبور از سطوح چالش برانگیز با شنا، خزیدن، بالا رفتن و غواصی در فضاهای خشن و محدود هستند. به عنوان بخشی از عملیات جستجو و نجات، پروژه Nemitz تا حد زیادی از بحران غار تام لوانگ در سال 2018 الهام گرفته شده است. در این حادثه، 12 نفر از اعضای یک کمپ فوتبال جوانان و همچنین مربی آنها در اعماق غار تام لوانگ، یک سیستم غار کارستی در تایلند، گرفتار شدند که به دلیل سیلاب موسمی ناشی از بارندگی ناگهانی و شدید در 23 ژوئن، سیل در آن جاری شد. وضعیت اسفناک تیم در آن زمان مورد توجه گسترده بین المللی قرار گرفت، زیرا تلاش ها برای مکان یابی گروه توسط جریان های قوی و افزایش سطح آب غیر ممکن شد. و حتی پس از اینکه هر 13 نفر در 2 ژوئیه زنده پیدا شدند، بیش از یک هفته پس از ورود به غار، نجات به دلیل گذرگاه های باریک و آب گل آلود دشوار بود. در نهایت، همه بین 8 و 10 ژوئیه توسط یک تیم بین المللی با 10000 نفر از جمله 100 غواص نجات یافتند.
به منظور نجات هر 13 عضو تیم، نیاز به نوآوری بود زیرا گزینه های مختلف برای عملیات نجات در نظر گرفته شد. این مسئله الهام بخش Nemitz شد. او در حال کار بر روی توسعه این روبات های پرینت سه بعدی با مدارهای سیال یکپارچه است تا ببیند چگونه می توان آنها را به سرعت در بلایایی مانند غار تام لوانگ به کار برد. در واقع، در این پروژه پنج ساله، او قصد دارد مدل های مینیاتوری ربات ها را در قسمت های تکراری غار تایلند آزمایش کند.
Nemitz هدف رباتها را بیشتر توضیح میدهد و میگوید: «فاجعه اغلب نیازمند پاسخهای منحصربهفرد و تخصصی است، مانند آنچه برای بحران غار تام لوانگ لازم بود انجام شود. پتانسیل بسیار زیادی در توسعه ربات های کوچک وجود دارد که به سرعت از مواد نرم و انعطاف پذیر ساخته می شوند. این روباتها میتوانند با کاوش در مناطقی که خطرات بالقوه برای انسان دارند یا غیرقابل دسترس هستند، از جمله بقایای زلزله، مناطق سیلزده، و حتی مکانهای تحت تاثیر حوادث هستهای، به طور قابل توجهی در عملیاتهای نجات کمک کنند.
ساخت ربات های پرینت سه بعدی برای اهداف جستجو و نجات
در این پروژه، Nemitz از تجربیات خود در زمینه رباتیک نرم استفاده میکند، زمینهای که در آن به طور فزایندهای شاهد تأثیر چاپ سه بعدی هستیم. به طور خاص، او امیدوار است که با توسعه اصول جدید برای طراحی و ساخت ربات، با تمرکز بر ادغام مدارهای الکترونیکی با مدارهای سیال پرینت سه بعدی، زمینه های رباتیک نرم و رباتیک قابل چاپ را پیش ببرد. اینها به دلیل انعطاف پذیری آنها در برابر آسیب های مکانیکی و تداخل الکترومغناطیسی در مقایسه با الکترونیک سنتی به دلیل استفاده از پالس های هوا انتخاب شدند. علاوه بر این، به نظر میرسد که ساخت روباتهای بهدستآمده نسبتاً در دسترس باشد. Nemitz قصد دارد از چاپگرهای سه بعدی تجاری و فیلامنت های الاستومری استفاده کند تا از امکان سنجی و کارایی این روبات های چاپ سه بعدی اطمینان حاصل کند. پس از تکمیل، عملکرد آنها در موقعیتهای مدلسازی شده در آزمایشگاه ارزیابی می شود. همچنین امیدواریم که ربات ها در زمینه های بیشتری از جمله در اکتشافات فضایی، نظارت بر آب و هوا و عملیات بازرسی در محیط های متخاصم مورد استفاده قرار گیرند. Nemitz نتیجه می گیرد: «روبات ها می توانند به مکان هایی خارج از دسترس انسان بروند. این ربات ها که به حسگرهایی مانند میکروفون و دوربین مجهز هستند، توانایی های امدادگران را به ویژه در هنگام بلایای طبیعی افزایش می دهند. برای اطمینان از واکنش پویا و سریع به شرایط اضطراری، ما باید به طور مستمر فناوری های جدید را نوآوری و توسعه دهیم. رباتیک در خط مقدم این پیشرفت قرار دارد. میتوانید در بیانیه مطبوعاتی WPI در اینجا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
منبع: 3dnatives
دیدگاه خود را بنویسید